maandag 1 februari 2010

CD Review


The Black Box Revelation - Silver Threats


Jawel hij is er! Eindelijk de nieuwe van The Black Box Revelation in handen! Na Set Your Head On Fire volledig grijs gedraaid te hebben is het tijd om de nieuwe Silver Threats door de speakers te jagen! Voor de leken, mensen die drie jaar in een coma hebben vast gezeten of de lotto hebben gespeeld met  4 8 15 16 23 42 en op een eiland zijn beland vol ijsberen en mysteries, een kleine voorstelling van de Black Box Revelation!





De 2 vrienden Jan Paternoster en Dries van Dijck uit Dilbeek, België zaten in het lokale groepje The Mighty Generators. Paternoster besloot om solo te gaan maar richtte kort daarna met Van Dijk een nieuwe band op, aanvankelijk met de naam Thick Freaksness, naar het gelijknamige album van een van hun voorbeelden The Black Keys. Maar al snel wijzigde ze de naam naar de huidige: The Black Box Revelation! 


In 2006 deden ze als jonge band mee aan Humo's Rock Rally, ze werden verdienstelijk tweede na The Hickey Underworld. De band kreeg veel airplay op Vlaamse jongerenzender Studio Brussel met hun single 'Kill for Peace' en de dankzij Poppunt (100% puur) opgenomen song 'Fighting with Truth'.

Hun eerste full album Set Your Head On Fire bevatte 4 radiohits (I Think I Love You, Gravity Blues, Set Your Head On Fire en Never Alone/Always Together) die allemaal hoge topen scheerde in de alternatieve hitlijst De Afrekening op StuBru. Eind juni 2008 volgde er een tour door de VS en speelden ze op Rock Werchter en Pukkelpop! In 2009 deden ze meerdere voorprogramma's van o.a. The Eagles of Death Metal , Ghinzu en Anouk en speelde ze op talrijke festivals in binnen en buitenland. Het optreden op Pukkelpop werd door Humo als beste concert van editie 2009 beschouwd en is reeds op DVD uitgekomen! 

Nu na (enkel) twee maal de befaamde Studio Konk (dé studio van dé Ray Davies van The Kinks) in te duiken is hun tweede langspeelplaat Silver Threats dus eindelijk af en klaar om jullie oren te verpulveren met weer een lekker staaltje stevige, rauwe, vettige Rock 'N' Roll!
                                                                 

In Mei 2009 konden we het eerste nummer van de opvolger van Set Your Head On Fire al horen: High On A Wire, deze track is uiteindelijk het openingsnummer geworden op de nieuwe plaat en ik moet zeggen, die rattlesnake in het begin zet meteen de toon voor een broeierig hete track waar je in een typische American bluesbar de vrouwen voor zou zien vallen. Zalig opzwepend met een catchy refrein ("i get down , i get down!"). Het tweede nummer is er eentje van formaat Where Has All This Mess Begun, het voort dreunende drumwerk van Van  Dijk en de zware groove van Paternoster maken van deze track een stevig werkje muziek dat je na enkele keren beluisteren volledig in zijn ban heeft. 5 O'clock Turn Back The Time klinkt ondanks het gitaarwerk iets meer poppy dan de rest, neem de distortion weg en je hebt een beatles song!

Do I Know You , de nieuwe single, is 100% zeker de komende maanden niet van de radio weg te branden, een rauwe distortion-riff (vette sound!), knallende drums en een  meezingbare tekst en de twee gasten uit Dilbeek hebben weer een hit te pakken! Sleep While Moving is een van mijn persoonlijke favorieten van dit album, ideaal voor 's nachts op de snelweg, goede tune op de achtergrond, een sigaretje (of appel...) in je hand en je vriendin die langs je ligt in te dommelen... rustig kilometers maken. Do I hear road trip?! Love Licks zou een track van Black Mountain kunnen zijn, beetje donker, intrigerend! Here Comes The Kick is een musical trip richting de diepste spelonken van het Black Box gebeuren, bijna 10 minuten lang van rustig duister naar snoeihard! 

Jawel dit is duidelijk een stap voorwaarts voor The BBR, ze leveren een mooie plaat af waar de rauwe, vettige distortion en de knallende drumbeats weer volop aanwezig zijn! De tickets voor hun concert in de AB op 4 maart zijn besteld, i55 zal aanwezig zijn en uitgebreid verslag uitbrengen of deze tracks live ook hun ding doen! En nu maar op zoek naar die gegeerde Vinyl versie!


© I55 2010





Bronnen: Wikipedia.org
blackboxrevelation.com
Photos:http://www.flickr.com/photos/jbeckers/ / CC BY-NC-SA 2.0
blackboxrevelation.com








Geen opmerkingen:

Een reactie posten