dinsdag 2 februari 2010

Festival Update pt.3


Rock Werchter 2010

De Schuer heeft weer enkele nieuwe namen gelost voor zijn 4-daags volksfeest dat plaats vindt in de eerste week van Juli.Onder andere Faithless (again...) , Jack Johnson, Gossip, La Roux en Florence + The Machine komen het beste van zichzelf geven op het beste festival ter wereld! Voor een overzicht: Meer Lezen!

Faithless kennen we allemaal wel van onze escapades in de botsauto's op de plaatselijke kermis. Hun nieuwe album zou begin 2010 moeten verschijnen en gaat Calling All The Faithfull noemen. Bekend zijn ze van de hits Insomnia, We Come One, God is a DJ, ....


The Gossip is een leuke band onder leiding van de voluptueuze Beth Ditto, hier bekend geworden via het album Standing in the way of control en met Music for Men een leuke opvolger voorgebracht!


La Roux kwam met hun funky electropop vorig jaar de hitlijsten bestormen met de single In for the Kill maar dit was nog maar de voorbode voor de floorfiller Bulletproof.


De Hawaïaanse softrocker Jack Johnson kwam in 2001 dankzij zijn album Brushfire Fairytales op de voorgrond. Sindsdien heeft hij nog 3 albums gemaakt en dit jaar komt zijn vijfde langspeler uit. Hits als Flake, Better Together, Banana Pancakes, ... maken van hem een topper in het rustigere genre.


Florence + The Machine haar muziek kan men beschrijven als soul-inspired indie rock met een stevige vocal. Sinds de BBC haar gelanceerd heeft wordt ze overladen met positieve reacties. Met strakke optredens op Glastonbury, T in the Park en Reading and Leeds festival moest ze wel in Werchter passeren. Om een duidelijk beeld te krijgen van haar muziek luister je best eens naar Dog Days Are Over, Rabbit Heart, You've got the love en haar knappe cover van Cold War Kids's Hospital Beds.


Voorlopig ziet de line up er dus als volgt uit:


Donderdag: 
Main Stage: Muse & Faithless
Pyramid Marquee: La Roux

Vrijdag:
Main Stage: Green Day
Pyramid Marquee: Jack Johnson

Zaterdag: 
Main Stage: Rammstein, P!nk, Gossip
Pyramid Marquee: Florence + The Machine

Zondag:
Main Stage: Pearl Jam
Pyramid Marquee: Vitalic





Sources:
Wikipedia.org
RockWerchter.be
Photo:
http://www.flickr.com/photos/nrk-p3/ / CC BY-NC-SA 2.0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten