zaterdag 30 januari 2010

The Replacements


Bands who did better with a new frontman

Een klein overzichtje van bands die na een personeelswissel de aandacht kregen die ze verdienden, eindelijk de platina grens betraden en voor eens en altijd de verkoopcijfers haalden waar ze al zo lang voor zwoegden. Dit artikel gaat puur over de succesfactor/verkoop, het feit of de band muzikaal beter of slechter af was, voor of na persoon X, laat ik volledig in het midden! Stof tot discussie!


AC/DC
Ok, AC/DC heeft Bon Scott niet ontslaan, en dat was ook zeker niet hun bedoeling maar jammer genoeg dacht Scott's braaksel er anders over....

Na Scott's dood huurde ze Brian Johnson in en werkten ze het "Back In Black" album af en de resultaten spreken voor zich! "Back in Black" is het vierde meest verkocht album ooit in de US en gaf ons rock ballads zoals "You shook me all night long" en "Hell's bells". En de band bleef straf doorgaan, sterke albums zoals "For those about to rock" en "The Razors Edge" verkochten als zoete broodjes en dit jaar namen ze eindelijk de titel in ontvangst van meest succesvolle Australische band ooit (voorheen The Wiggles ?!). Wat van Australiƫ dan meteen het meest mannelijke land op deze aardbol maakt....

Iron Maiden
Iron Maiden heeft meer band leden versleten dan een nymfomanische groupie. Er was altijd wel ergens ruzie, of er werd iemand ontslagen of iemand had er weer eens genoeg van maar uiteindelijk nam Paul Di'Anno de rol van front man op zich.

In 1981 kreeg deze zijn C4 aangeboden omdat, volgens hem, hij een totaal verschillende artistieke richting uit wou gaan of , volgens de rest, omdat hij meer drugs nam dan gezond was. Hij werd vervangen door de alombekende Bruce Dickinson. Op een of andere manier was een stabiele frontman datgene wat Iron Maiden nodig had. Het eerste album dat de band opnam met Dickinson was "The number of the beast". Het album was zeer succesvol, ging meteen naar nummer 1 in de U.K. en deed het over heel de wereld heel goed. Sinds dat album was de Maiden-gekte ontketent en deze kent tot op de dag van vandaag nog altijd geen einde!

Pink Floyd

De eerste lead singer van Pink Floyd was een jongeman genaamd Syd Barett, hij werd vooral bekend omdat hij meer drugs consumeerde dan heel Woodstock samen en uiteindelijk gek werd. Nadat Barrett op straat was gezet nam Roger Waters de rol van frontman over.

Met Waters nam Floyd zijn bekendste albums op: Animals, Wish You Were Here, The Wall en natuurlijk de obscure cult klassieker The Dark Side Of The Moon. Dit album verkocht wereldwijd meer dan 45 miljoen keer en bleef 14 jaar in de hitlijsten staan. De verkopen van The Wizard Of Oz zullen ook wel gebaat hebben bij het succes van het album....

Waters koos er uiteindelijk voor om te stoppen, hij kondigde aan dat Pink Floyd ermee zou stoppen maar de rest van de band vond het geen probleem om verder te gaan zonder hem dus lapte hij de band een proces aan, dat hij verloor.

Feel free to add!



bron: www.spike.com
Photos:
http://www.flickr.com/photos/chrisgold/
http://www.flickr.com/photos/anirudhkoul/
http://www.flickr.com/photos/luhram/
http://www.flickr.com/photos/one_schism/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten